Biografia

gallery/dsm_david ausserhofer

DSM Fotògraf: David Ausserhofer

Roger Morelló Ros neix a Reus el 1993. Ha actuat com a solista i músic de cambra per països com França, Països Baixos, Gran Bretanya, Suècia, Àustria, Alemanya, Itàlia, Espanya, en festivals com Musethica International Chamber Music Festival Berlin 2018, Aurora Winter Classic Festival 2016 de Suècia, Festival Echo 2016 d’Itàlia i en importants sales com el Palau de la Música Catalana, la Filharmònica de Berlin, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori Josep Carreras, entre d’altres.

 

Ha estudiat amb David Blay al Conservatori Professional de Música de Vila-seca on acaba amb Premi d’Honor en violoncel i amb la millor nota en música de cambra. Continua el Grau Superior amb Damian Martínez a Musikene (San Sebastià) acabant amb les millors qualificacions tant en violoncel com en música de cambra. Al 2018 finalitza un Master amb Maria Kliegel a la Universitat de Música de Colònia (Alemanya) amb un excel.lent en violoncel i en música de cambra i des de l’octubre de 2018 continua amb ella Konzertexamen (Diploma Artístic). Altres personalitats determinants en el seu desenvolupament artístic han sigut Marta Casals, Benedicte Palko, Marta Moll de Alba, Andoni Mercero, Ludmila Railean, Anthony Spiri, Harold Schoneweg, Megumi Hashiba i Andreas Frölich.

 

Roger dóna una gran importància a la seva carrera solística i cambrística. Ha estat seleccionat com Artista Resident de La Pedrera pel curs 2018/19. Des del 2018 és becari de Werner Richard - Dr. Carl Dörken Stiftung, la qual cosa comporta una gira de concerts per Alemanya. Des del 2016 és membre del Live Music Now de la fundació Yehudi Menuhin, que inclou dur a terme un cicle de concerts socials durant tres anys per Alemanya. Ha sigut guanyador d’una beca per al curs 2016-2017 de la fundació Alexander von Humboldt i des d’aleshores el conviden per a tocar en diversos events importants de la fundació. Com a músic de cambra ha compartit escenari amb artistes com Damian Martínez, Maria Kliegel, Anthea Kreston (Artemis Quartet), Stephan Forck (Vogler Quartet), Avri Levitan i Daniel Austrich (Michelangelo Quartet). A més, ha enregistrat per a Catalunya Música i per a la Ràdio Nacional d’Espanya.

 

Ha obtingut nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals com: Competició Brigitte-Kempen (1er premi), Competició de Música de Cambra de la Universitat de Música de Colònia (1er premi), Manhattan International Music Competition (medalla de plata), The North International Music Competition (1er premi), International Music Competition Berlin tant en l’edició del 2016 (2on premi) com en la del 2017 (3er premi), Concurs de Capmany (1er premi), Concurs de música de cambra de Girona (1er premi), Concurs del Conservatori de Vila-seca (1er premi), Concurs Higini Anglès (1er premi), Concurs Vila de Salou (1er premi), Concurs de Sant Cugat (3er premi), entre d’altres.

 

Ha rebut consells i participat en classes magistrals del Quartet Casals, Frans Helmerson, Trio Kandinsky, Johannes Moser, Peter Thiemann, Peter Bruns, Kai Gleusteen, Claudio Bohorquez, Cecilio Tieles, Troels Svane, José Luis Estellés, Stephan Forck, Oriol Aymat, Raphaël Pidoux, Leonid Gorokhov, Zsolt Gárdonyi, Louise Hopkins, Eduard Schmieder, Lewis Kaplan, Barnabás Kelemen, Florence Millet, Johannes Schöllhorn, Fabio Bidini, Matthias Buchholz, Ariadne Daskalakis, Werner Dickel, Oliver Wille, Midori Seiler, Emmanuelle Bertrand, Andrew Sherwood, Jane Hyland, Richard Talkowsky i Antony Pey, on ha rebut nova inspiració musical.

 

Futurs projectes inclouen concerts a l‘Euregio Musik Festival (Alemanya), Festival Salida del Sol a Marbella, debut a Irlanda, la gravació d’un CD i molts més concerts.